tisdag, augusti 18, 2009

Uppsala i blickfånget

När DNs ledarsida skriver om att kommunaltjänstemän skulle gå för många kurser får Uppsala Koncert och Kongress illustrera detta. Jag tror inte att det är fortbildning som är det stora problemet med kommunal ekonomisk vidlyftighet - speciellt inte nydanande fortbildning som sätter fart på demokratiutveckling. Ska man göra sig lustig kanske man skulle påstå att det nog behövs lite mer fortbildning om inte UKK:s kongressverksamhet ska gå i konken.

Den borgerliga regeringen har ju på ett närmast fanatiskt sätt gått ut till storms mot arenabyggen i kommunerna. Jag ser fram emot att de borgerliga politikerna i Uppsala åtminstone lyssnar litegrann på sin regering och att vi sedan kan göra mer seriösa satsningar på idrottsanläggningar i Uppsala - då skulle vi slippa överdådiga och alltför kostnadskrävande skrytbyggen. Vi kan sätta ungdomsidrotten främst och elitutvecklingen får då den bästa grogrunden. Till exempel är det ju akut att vi ser till att Vaksalaskolans elever har en bra idrottshall på gångavstånd.

För övrigt blir jag irriterad på att inte kommunledningen går ut till storms mot att SJ lägger ner sista kvällståget från Uppsala till Stockholm. Det är korkat med tanke på att fler stockholmare numera fått upp ögonen för Uppsala Stadsteater, Katalin och säkert också UKK.

Inga kommentarer: