fredag, april 27, 2007

Hejsan-hoppsan-politiken i Uppsala

Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellerna, heter det som bekant. Det kanske är lika bekant att det borgerliga styret nu kommit med sitt förslag till budget inför kommande år. De har dock hitills kommit undan all form av mediakritik för de räkneövningar som gjorts där det ser ut som om äldreomsorgen och skolan får ett tillskott, men att det i realiteten inte blir något.

Jag tycker också att det är fråga om ganska vansklig gambling av Hedberg och Co att de underbudgeterar kollektivtrafiken och lättvindligt säger att intäkterna från försäljningen av GUB ska användas till kollektivtrafiken. Det är lite för mycket hejsan-hoppsan över sådan totaloansvarig politik. Det finns ju inget beslut om att bolaget ska säljas. Hur kan man då vara säker på att sådana intäkter finns tillgängliga redan nästa år?

Dessutom har kommunens politiska ledning skrivit under en avsiktsförklaring om att betala 300 miljoner till staten för Citybanan i Stockholm - utan att frågan ens varit uppe i kommunstyrelsen. Oseriöst agerande!

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Alf sa...

Hej,

Du skrev bla. att "Dessutom har kommunens politiska ledning skrivit under en avsiktsförklaring om att betala 300 miljoner till staten för Citybanan i Stockholm - utan att frågan ens varit uppe i kommunstyrelsen. Oseriöst agerande!
"

Om KSO skriver under en avsiktsförklaring så är det ett beslut. Beslutet fattas rimligen med stöd av ordförandeelegationen och skall då anmälas till nästa KS-sammanträde.

I vilket fall tode beslutet kunna överklagas på den grunden att inte rätt nivå fattat beslut om det.