onsdag, februari 27, 2008

Alltid på plats där det händer

Dagens stora nyhet är att Maria Wetterstrand gått ut med sin åsikt om att hon inte tycker att Sverige ska begära utträde ur EU.
Jag tror att vi är många i Miljöpartiet som helt håller med. Många fler än vad de flesta tror. Nu kommer vi dessutom få ännu fler nya medlemmar som tycker att det är dags att engagera sig och påverka i den tid vi lever i för framtida generationers bästa. Det är bara vi gröna som kommer göra EU grönare - vi kan inte fortsätta låta högerkrafter och kristdemokrater dominera idédebatten i vårt Europa.
Erika Bjerström, journalisten, har skrivit en bok om sina år i Bryssel som Europa-korrespondent. Den har en knasig titel som säkert gör att många inte ännu upptäckt och läst den - "Porslinsmålerskan från Limoges". Det är en mycket intressant bok. Hon citerar inledningsvis den polske sociologen Zygmunt Bauman. Han säger "Aldrig förr har denna planet behövt ett djärvt Europa lika mycket som nu".
Nåväl, det intressantaste idag måste ju ändå vara tecknet på att jag är alltid på plats där det händer;-) Kolla in artikeln med Maria W - jag är självklart också med!

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.