måndag, maj 05, 2008

Tacka för det

I dag har Uppsalas borgerliga fyrklöver presenterat ett minst sagt osäkert budgetförslag, den så kallade IVE:n. Med tanke på att regeringen aviserar pengar och drar tillbaka förslagen gång på gång - skulle jag inte våga vara så säker som Gunnar Hedberg på att det kommer statsbidrag till Uppsala som inte ens utlovats än. Begreppet budget i balans kommer med all säkerhet bli rubriken på många inlägg i budgetdebatten i början av juni.

Generositet har aldrig varit Gunnar Hedbergs starka sida. I dag ville han inte visa budgeten för oppositionspartierna i samband med sin pressträff. Möjligen ville han inte ge oppositionen utrymme i media. Så ytterst larvigt.

Ett av alliansens förslag i IVE:n har de fått från mig. Jag uttalade mig i en uppsalatidning i vintras om att kommunen borde inrätta en bilpool som också kan utnyttjas av medborgarna. Vi har också lagt ett förslag om det till fullmäktige. Nu föreslås att detta ska utredas. Men jag känner mig alltid generös. Varsågod.

Slutligen vill jag passa på att sända ett litet tack till Länsstyrelsen som upphävde borgarnas kommunfullmäktigebeslut om att exploatera en bit av naturreservatet i Hågadalen Nåsten. Det är alltid roligt att vinna!

Inga kommentarer: