måndag, maj 14, 2012

Tolerans och öppenhet och bemöts inte med intolerans

När det stod klart att LUF och Folkpartiet inte fick delta i Uppsala Prides parad eftersom deras ståndpunkter strider mot Uppsala Prides visioner agerade Miljöpartiet snabbt. Miljöpartiet hoppar av pride Uppsala om inte alla partier får delta.
Det är viktigt att alla står upp för människors lika rättigheter. Det är viktigt att stödet för HBTQ blir starkare och bredare stöd i hela samhället. Då är det samtidigt svårt att försvara inskränkta vänstermänniskor som vägrar allla engagerade politiska partier eller politiker att delta. Mina röda kollegor i stadshuskorridoren hänvisar bland annat till att en förening får ha vilka stadgar de vill, det må vara deras rätt - men varför kalla aktiviteten för Pride när man inte blir det minsta stolt över deras agerande?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Att ditt parti inte samarbetar med de blå i Alliansen är för mig ett mysterium, det är där ni hör hemma!

Michael sa...

Att du vågar stå upp för vad en PRIDE-parad borde handla om gör mig glad och hoppfull som medmänniska och homosexuell. En stor eloge till (MP)som står upp för politisk frihet samtidigt som ni slår vakt om vad PRIDE egentligen handlar om.

Tack!

Sverre sa...

Helt rätt! Bra att ni markerar att det inte är okej!

Anonym sa...

Bra att ni tar ställning! Gillar även ditt citat i UNT om att Mp inte är socialistiska.

Jonas W sa...

Underbart att någon äntligen sätter ner foten mot dessa dumheter. Du är en sann demokrat Maria och jag är stolt att få ha dig som medmänniska.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Klockrent Maria - du fick en länk här:

Brottet? - Homosexuell.

:-)

Anonym sa...

Tack MP i Uppsala för ett väldigt sunt agerande. Jag har själv aldrig röstat på ert parti men kan definitivt säga att ett sådant här agerande inte minskar era möjligheter att vinna min röst.

Sanne sa...

Jag blir stolt över Uppsala Prides agerande. Och tyvärr lämnar jag nu besviken Miljöpartiet.
Vad betyder att slå vakt om Pride-begreppet? Vad Pride egentligen handlar om, vad är det? Finns det en helig definition av Pride? Jag har inte sett den. Pride är likt frihet och solidaritet - tunga och vackra ord, men vad de exakt innebär måste närmare beskrivas av den som brukar ordet. George Bush pratade varmt om frihet. Vad gäller just Pride ser jag mångfald som centralt i definitionen, vad är det för mångfald om Priderörelser inte får se olika ut? Så länge det gemensamma är de absoluta och okränkbara mänskliga hbtq-rättigheterna. Men vi kan inte heller stanna där. För att förverkliga dessa rättigheter måste vi våga se nyanser och prata detaljer och konkreta politiska åtgärder. Politiker som håller sig på en ytlig och ospecifik nivå kring dessa tunga och vackra ord mister min tilltro. Vad är Pride mer specifikt för dig Gardfjell? Och vad har du för maktperspektiv på aktörerna och rollerna i denna situation?

Anonym sa...

Jag är vänster/grön och tycker ändå det är oerhört dåligt att inte folkpartiet får vara med. Bra gjort av MP!

Anonym sa...

Sanne, den här typen av Pride utestänger ju homosexuella och transpersoner. HBT-personer får inte delta i paraden om de inte röstar "rätt". Vari ligger den mångfalden? Som regnbågsförälder och vänster tycker jag att vi ska lägga partipolitik åt sidan under pride och fokusera på hbt-personers rättigheter! Att transpersoner inte ska behöva vara svenska medborgare eller sterilisera sig för att korrigera sitt kön, att lesbiska föräldrar inte ska behöva adoptera sina egna barn, att hjälpa asylsökande hbt-personer, att förbättra hbt-kompetens i förskolan och skolan! Det finns en enda uppsala pride! ska vi behöva dela upp oss i massa fraktioner isället för att se styrkan av ett stort kollektiv. Vi kan väl gå med olika plakat, de som vill kan dela upp sig efter partifärg. Ibland måste vi gå samman trots olikheter. Solidaritet och kärlek till er alla! Siri

Anonym sa...

Jag blev förskräckt när jag fick höra om en socialistisk pride-parad som utestänger bögar, flator och andra av "fel" politisk färg(!). Det är ju en rent partipolitisk manifestation, inget annat. Tack för att du och MP står upp för homosexuellas rätt att rösta som man vill! Det känns som att man från andra sidan försöker spä på bilden av att alla homosexuella måste vara socialister... Vilket är direkt obehagligt! Att ett sådant här utestängande begås av andra homosexuella är minst sagt anmärkningsvärt och vi är nog många som höjer på ögonbrynen. Är det några som borde veta bättre.....