fredag, juni 08, 2007

Fy fan vad vi är bra!

Idag är Uppsala i sann mening en studentstad - studentmössorna trängs på traktorflaken - och det skanderas - fy fan va vi är bra!

Och fy fan vad vi är bra -- måste jag ju få säga också om SEGERN PÅ BJÖRKGATAN! Borgarna tog sitt förnuft till fånga och skippade planerna på att öppna gatan för biltrafik. Bra kämpat av kampanjgruppen för Björkgatan - fy fan vad ni är bra! Nu gäller det att få dem att släppa hela projektet. Se pressmeddelande från mp:

Seger för miljön och trafiksäkerheten på Björkgatan

– En stor seger för miljön och trafiksäkerheten på Björkgatan och för demokratin, säger Maria Gardfjell, miljöpartiet i Uppsala, med anledning av de borgerliga partiernas besked om att man inte kommer öppna Björkgatan för biltrafik.
Det har varit en process under våren, där medborgardialog, utredning och politiska diskussioner med tydlighet visat att nackdelarna att öppna Björkgatan överstiger fördelarna med råge - ekonomiskt, miljömässigt och trafiksäkerhetsmässigt.
– Det är mycket oroande att de borgerliga partierna inte också skrotat planerna på att öppna Hjalmar Brantingsgatan och Österängsgatan, säger Maria Gardfjell. Hjalmar Brantingsgatan är ett mycket viktigt buss- och cykelstråk. Ett öppnande av Österängsgatan har inte utretts över huvud taget, vilket måste göras innan ett beslut rimligen kan tas, fortsätter hon. Miljökontorets föreläggande angående krav i Miljöbalken, gäller dock även för öppnandet av Österängsgatan.
Ett öppnande av Österängsgatan leder till att trafiken riskerar att öka kraftfullt genom Fålhagen via Österängsgatan, Ymergatan, Torkelsgatan. Boende på dessa gator bör få framföra sina synpunkter och frågor på en medborgardialog. Maria Gardfjell har ställt en fråga till ordföranden i
Gatu- och trafiknämnden och kommer att få svar på den i samband med Kommunfullmäktige nu på måndag.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: