måndag, november 26, 2007

Expert i klimatdebatten

Nu har han Gustaf von Essen kallat mig det igen - expert! Han försöker varje gång använda ordet nedlåtande i kommunfullmäktigedebatten, men jag kan ju inte annat än känna mig lite smickrad. Det är bra att vara påläst när det är klimatdebatt. Gustaf borde också läsa på.

Klimatdebatten - årets viktigaste debatt - för att citera såväl Niclas Malmberg som Urban Wästljung - kommer att fortsätta på kommunfullmäktige den 10 december eftersom vi inte hann med hela debatten i kväll.

En centerpartist kom fram till mig och berättade triumferande att han idag bestämt sig för att vara emot civilflyg på Ärna - det blir ett ekonomiskt haveri och ett klimathaveri. Trevligt - det behövs bara 7 allianspartister på Nej till Ärna-tåget nu när oppositionen är eniga i frågan efter socialdemokraternas utspel i morse. Tyvärr kraschlandade kommunfullmäktiges ordförande i propositionsordningen och påstod att kommunfullmäktige inte skulle kunna besluta om miljöpartiets yrkanden - något som juristerna på Sveriges kommuner och landsting tidigare idag berättade för oss att han inte kunde påstå. Nåväl ordföranden kanske hinner ändra sig till den 10:e...

Dagens överdrift stod Lena Hartwig för som påstod att Socialdemokraterna kommit på begreppet "Det gröna folkhemmet" 100 år före det att Miljöpartiet bildades. Nåja. Att många socialdemokrater tycker att Göran Persson är historia är nog sant - men så mycket historia... Knappast.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: