lördag, juni 12, 2010

Bra idéer håller längst

Jag läste just Anders Wallners blogg och skrev ut hans tre vallöften, satte upp ovanför skrivbordet och bestämde mig för att de nu också är mina.

1. Jag ska kommentera politiska händelser med egna konstruktiva förslag - inte leta syndabockar och klaga. Jag ska också försöka formulera förslagen så att de i realiteten kan få bred uppslutning i Uppsala.
2. Jag ska aldrig medvetet misstolka mina motståndare - utan istället argumentera mot den bästa tolkningen av det de säger. Jag ska inte heller gå på myten att vissa politiker skulle vara engagerade för att förstöra för människor utan respektera deras engagemang, även när vi tycker olika.
3. Jag ska inte provocera för provocerandets skull. Sakfrågor står i centrum, inte chansen att synas om man snurrar en gång till på provokationen.

Jag är inte engagerad i politiken för att jag skulle vara emot politiker i motståndarlägret, utan för att jag är förespråkare för att världen ska bli bättre, grönare och skönare. Samförstånd är mycket bättre än polarisering. Samarbete bättre än motarbete. Samtidigt får man inte vara för feg för att säga ifrån, för att ta debatten och visa var skillnaderna i åsikterna finns.

Jag blev upprörd när jag läste Mohamad Hassans debattartikel om Arenafrågan i UNT häromdagen - inte för att vi tycker olika, eller för att uppenbara sakfel fanns med, utan för att han klistrade på omdömen på en av Uppsalas mest engagerade och sympatiska politiker, Erik Pelling. Den gubben går inte - att vara oschysst i största allmänhet.

Anders Wallner hade en annan bra idé - att ha kampanjkickoff och förfest inför valrörelsen med vänner och sympatisörer. Jag ska också ha det. Välkomna hem till min trädgård den 6 augusti!

1 kommentar:

Anders Wallner sa...

Härligt x 2! Jag kommer!