fredag, augusti 13, 2010

Borgerligt bakåtstävande

Alliansen i Uppsala har presenterat sin valplattform. Vilka floskler och vilken usel politik!

På floskeltoppen ligger alla de exempel på åtgärder de vill ha som de uppenbart inte satsat några pengar på i sin budget. Bara för att ta några exempel: skolbarnomsorg, kvinnofrid och parker. Här har de rödgröna avsatt pengar i budgeten för att åstadkomma förbättringar. Alliansen bara snackar. Ingen konkret politik utan resurser!

Det värsta är att de sätter stopp för utbyggnad av spårvagnar och alliansen öppnar för ökad biltrafik i Uppsala. Fler lättillgängliga parkeringsplatser i gatuplanet, fler öppnade gator - de vill uppenbart ha trafikinfarkt. Upplysningsvis är luftföroreningar ett problem i Uppsala. Kungsgatan är värre än Hornsgatan i Stockholm och faktiskt också värre än Essingeleden.

De lutar sig också mot Naturskyddsföreningen och Gröna bilister. Det är både fel och fräckt. Jag har informerat Svante Axelsson generalsekreterare för Naturskyddsföreningen och Jakob Lagercrantz ordförande för Gröna bilister. De kanske inte kan göra så mycket. Men jag hoppas att de än tydligare säger ifrån om att fler bilar, fler externhandelsområden, ingen spårvagn och inga offentliga biogasmackar inte kan räknas som okej inför ett val 2010.

Vi måste satsa på att göra Uppsala till en hållbar stad. Miljöpartiet och det rödgröna samarbetet säkrar framtiden!

Inga kommentarer: