onsdag, september 27, 2006

Den goda staden - Uppsala

Idag missade jag eftermiddgsdelen av en konferens om "Den goda staden" och hur attraktiv kollektivtrafik kan utveckla Uppsala. Men det jag hann vara med på var mycket positivt. Jönköping berättade om sina erfarenheter med stomlinjer och "tänk spår-kör buss", Norrköping om hur spårvagnarna från att ha varit utrotningshotade nu är på frammarsch. Bäst var Susanne Planath, en ITS-expert från konsultföretaget Sweco som på go göteborgska framförde med viss tydlighet att det bara är dumt att planera städer för bilar.

Det som är lite märkligt dock, var att inga politiker från de borgerliga partierna var där ( i alla fall inte så länge som jag var kvar). Borde inte det vara just de som skulle vara med och visa sina oborstade framfötter? Är det några som behöver få info om attraktiv kollektivtrafik så är det m-fp-c-kd. Ska de fortsätta att vara lika inaktiva i majoritetsställning som de varit i oppositionshålet måntro?

Eller som en kommunanställd mumlade till mig i kaffekön - det ska bli intressant om det nya politiska styret i Uppsala verkligen kommer att ändra så mycket när det gäller trafikplanerna?

3 kommentarer:

Anonym sa...

I will not acquiesce in on it. I regard as nice post. Especially the designation attracted me to be familiar with the intact story.

Anonym sa...

Nice fill someone in on and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thanks you as your information.

Anonym sa...

Opulently I to but I dream the list inform should have more info then it has.