söndag, december 03, 2006

Miljöjournalister finns dom

Var på miljöjournalisternas julfest i fredags. Alltid lika trevligt att träffa bekanta och diverse miljökändisar, även om glamourfaktorn minskade något när priset årets miljöjournalist inte delades ut. Men som juryn för priset skrev på DNs debattsida i fredags: "Dagens miljöjournalistik är svag, trött och en del av etablissemanget." Jag håller med.
Jag babblade med en hel hög med miljöchefer från näringslivet, som precis som jag är gravt oroade över den låga kunskapsnivån i miljöfrågor bland borgerliga politiker i allmänhet. Det känns på något sätt skönt att det inte bara är jag, utan också gamla direktörer från Industriförbundet och storföretag som säger just sånt. Det är skam på torra land att allianspolitiker inte kan skilja på fakta och åsikter, utan tror att allt som har med miljö att göra är propaganda från miljöpartiet. Tjena.
I morgon klockan 10.00 är den gröne moderaten inbjuden att diskutera klimatfrågor med högeralliansens kommunalråd i Uppsala. Hörde just att han sammanställt fakta om 12 klimatföregångare bland Sveriges kommuner, varav sex har tagit beslut om att bli fossilfria. Det är väl bara att önska lycka till.

Inga kommentarer: