tisdag, januari 30, 2007

Lysande

På kommunfullmäktigemötet igår chockerade Cecilia Forss när hon höll med mig om att ärendet om belysning på Kåbostigen skulle återremitteras. Men det är ju inte den enda omsvängningen som Cecilia Forss gjort på sistone.

I TV4 Uppland där jag debatterade mot henne förra veckan avslöjade hon den nya hållningen att målet måste vara att vi ska ha 100 procent biogasbussar i Uppsala. Miljöpartiet har alltså fått rätt, konstaterade TV4. Jag har aldrig hört en moderat säga något positivt om biogas förut.

På klimatmanifestationen i lördags kom det andra häpnadsväckande beskedet. Cecilia Forss vill ha spårburen stadstrafik i Uppsala.

De frågor där moderaterna varit mest motvalls... jo man tackar! Jag är mycket nyfiken att få se vad det kan bli av dessa löften.

Inte fullt lika lysande är Forsmarks ledning. Maria Wetterstrand har självklart rätt när hon kräver vd:s avgång. Säkerhetskulturen är under all kritik. Det är märkligt att styrelseordföranden kan sitta i morgonsoffan och säga att 'Inget nytt har kommit fram' och 'Vi har lång traditon av säkerhetstänkande' när det just är det som falerat. Hur man hanterar informationen i ett företag säger mycket om företagets förmågor i stort. För min del får gärna styrelseordföranden gå också.

Inga kommentarer: