fredag, september 07, 2007

Lika farligt som när Staffan var liten

Jag stötte på Staffan Lindberg, artisten och klimatmannen, alldeles nyss. Han hade uppträtt med meterologen Pär igår kväll och i sann 2000-tals-anda folkbildningsshowat för fullt hus om klimatfrågan. För egen del var jag på Gatu- och trafiknämndsmöte igår kväll. Som väntat tog nämndens majoritet beslut om att öppna Hjalmar Brantingsgatan och Österängsgatan för biltrafik.
- Usch då, sa Staffan, då blir det lika farligt som när jag var liten och växte upp där.

Staffan berättade också att han gjort ett uppskattat besök hos centerpartiet och pratat om klimatfrågorna. Men att centern är positiva gör faktiskt ingen skillnad. Centerpartisterna säger en sak och gör en annan.

Jag frågade centerpartiets representant i Gatu- och trafiknämnden efter mötet igår hur det kan komma sig att centerpartiet som till och med gått ut med information till sina egna medlemmar om att de är emot öppnandet av gatorna i Fålhagen ändå röstar för ett öppnande. Att följa allianspiskan i alla lägen kan gärna inte vara en så lyckat strategi, inte om man kör över sig själv i varje fall... han mumlade om att han ju försökte resonera och tycker att miljön är viktig. Men det räcker inte, centerpartiet måste också rösta för miljön - annars är det fagra löften och tomma ord. Häpnadsväckande nog sa centerpartisten sedan följande: Kan inte mp lägga ett förslag om att förbjuda biltrafik i innerstaden, det tyckte han skulle vara bra.
Suck! Det vore väl lämpligare att centerpartiet själva låter bli att rösta för att öppna gator, låter bli att rösta för höjd taxa i kollektivtrafiken och låter bli att rösta för minskade satsningar på cykling. Speciellt när de har två tjänstgörande centerpartister (som på junimötet). Då blir ju utgångsläget att minska trafiken i innerstaden åtskilligt bättre.

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Ingela sa...

Det önskar jag att jag också hade gjort. Träffat Staffan Lindberg alltså. Det är ovanligt med någon som använder sin begåvning på ett så intelligent sätt.

Kommer du i håg när vi var på Scalateatern och lyssnade på Vibafemba?

Maria Gardfjell sa...

Nej, det har jag nästan glömt - men när du säger det så...