torsdag, oktober 01, 2009

I dag glädje - I morgon stadsbesök

Jag är väldigt glad att jag vunnit provvalet i MP Uppsala inför kommunfullmäktigelistan. Glada hejarop har kommit från väntade och oväntade håll under dagen. Självklart känns det särskilt bra att vi har ett sällsynt bra läge, med en starkt rödgrönt samarbete inför valet nästa år. Marlene, Ilona, Erik och Ulrik - jag är övertygad om att vi kommer göra ett bra jobb. Tack Marlene för så snälla ord!

För egen del är jag nog gladast över att ha haft så extremt kompetent motstånd i provvalet. Att Johan, Anna och Rickard, Frida, Malena, Alf och ni andra var så starka motståndare visste jag innan. Men först nu efteråt har jag förstått att den nervositet som jag bar på innan rösterna räknades skulle vändas till sann glädje efteråt. Att ha starka motståndare i ett provval innebär ju ingenting annat än att man har lika starka medspelare när valet väl är genomfört och satt på pränt. Jag vore ingenting utan er!

Efter att medlemsmötet fastställt MP-listan till kommunfullmäktigevalet dröjer det många månader innan det är dags att börja på allvar. Men jag kommer försöka använda tiden fram till valrörelsen drar igång på riktigt att bli mer insatt i Uppsalas väl och ve. Jag tänker göra många "Stadsbesök". I morgon gör jag det första.

Jag har i den här bloggen sagt ett och annat om UKK, Uppsala koncert och kongress. Under en lång tid har jag haft en stående inbjudan att komma och få mer information från företagets VD. I morgon blir det av.

Har du förslag på "stadsbesök" jag och vi gröna borde göra är du välkommen att komma med dina tips!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Majsan. Du är värd det.

Sta(t)ds besök hos hemlösa?

Ingrid Strid sa...

Jag är peppad på att jobba mer med matsvinn-frågan. Kom gärna på stadsbesök till SLU så kan vi slå våra kloka huvuden ihop ;-).
/Ingrid S