måndag, oktober 26, 2009

Moderaterna med på skolkökslyftet

I somras presenterade språkröret Peter Eriksson Miljöpartiets matpolitik i Almedalen - ett av de viktigaste förslagen var ett SKOLKÖKSLYFT. Det är väl ingen hemlighet att jag var med och arbetade fram politiken och utspelet och därför är ganska bekant med hur det gick till. Lite förvånad blir man ju när Moderaterna kopierar förslagen. Men det är ju faktiskt utmärkt att de Gröna visar vägen än en gång!

Nu ser jag fram emot att Moderaterna här i Uppsala med själ och hjärta stödjer Johan Lundqvists och min motion om just ett skolkökslyft! Jag ser verkligen fram emot Kommunfullmäktigedebatten där Cecilia Forss (M), med hejarop från Liv Hahne (M), går upp i talarstolen och säger "Miljöpartiet - vilket bra förslag, det måste vi genomföra!". För nu är det upp till bevis att det inte bara är språkminister Schlingmann som stulit ett bra begrepp från Miljöpartiet.

Det kan vara glömt Cecilia Forss - när du på fråga från eleverna på Fyrisskolan, på kommunalrådsdebatten förra veckan, sa något i stil med: "Men skolmaten är väl bra som den är." Nej, nej - det behövs ett skolkökslyft! Det viktigaste är att vi tar vara på bra råvaror och att personalen får bra utbildning för att trivas med att laga god mat.

Inga kommentarer: