måndag, oktober 30, 2006

Stora stygga vargen

Nu är miljö-smekmånaden över för regeringen. Miljöministern drar ner satsningarna på den biologiska mångfalden och jordbruksministern öppnar för jakt på vargar när han vill ändra jaktförordningen och göra det lättare att skjuta vargar utanför inhägnat område. Erlandsson spelar på okunniga människors rädsla för rovdjur och stödjer de upphausade idéer som jägarna driver kring att vargen anfaller jakthundar.
- Man kan inte låta någon skjuta vargar för att de råkar glo på en hund, sa Peter Eriksson under valrörelsen. Men nu är det tyvärr just det som kan komma att hända. Just det uttalandet tyckte jag och kompisarna var en fullträff från Peters sida. Vi skämtade också om att jägarna framöver kommer att föda upp massor av kullar med små ilskna knähundar som de skickar ut i skogarna för att reta vargar... så de ska få skjuta...

Miljö-smekmånaden blev inte fullt så lång för Uppsalas nya regering. Den hann liksom aldrig börja innan den tog slut. Idag har budgeten presenterats. Det är inte särskilt imponerande med neddragning av anslaget till Miljö- och hälsa med 0,5 miljoner och att de väljer att inte söka några Klimp-bidrag för Biogasanläggningen eller andra miljösatsningar, trots att deras egna partibröder i regeringen valt att ha kvar Klimpsatsningarna. Nedskärningarna i busstrafiken blir tack och lov inte så stora som befarat. Men det bådar inte gott för den friska luften i Uppsala.

Inga kommentarer: