söndag, september 06, 2009

Rödgrön sommar


Det är ju helt självklart att det var sol och sommarvarmt på den rödgröna festen i Kungsträdgården. Mycket musik och en hel del pepp. Enda nackdelen var väl all potentiell svininfluensa man utsatte sig för genom att krama gröna och röda vänner. Många vänner var där i alla fall.
Av partiledarna och språkrören var Peter Eriksson min favorit i dag. Han var mest vågad och tog tillfället att ta upp regeringens språk där det sagda ordet skiljer sig grovt från verkligheten. Det går ju uppenbart att säga ett och mena ett annat, och komma undan med det. Peter satte fingret på det som garanterat kommer att bli en öm tå för regeringen framöver.
Jag saknade lite rödgröna röror att provsmaka i Kungsan. Det hade varit ett smart grepp. Mona Sahlin konstaterade i vilket fall att när det gäller maten ligger Alliansen i bakvatten, det finns ju inte ens någon blå mat. Och om det fanns, vem skulle vilja äta den i så fall?
Om ett år är valrörelsen som hetast. Nu är den igång.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu ringde Johan och sa att det visst finns blå mat, som är god. Potatissorten Blå kongo tex. Jag kan också några när jag tänker efter: blåmögelost och blåbärssylt. Okey. Mona hade fel
;-(
/Maria

Gunnar Rundgren sa...

Blue moon bar inte att förglömma.

Och sedan är det ju tyvärr så att den bästa musiken är blå som in blues.....