torsdag, december 17, 2009

Halkbanan lagd på is?

Regionfullmäktige i dag behandlade för ovanlighetens skull en interpellation. Jag hade ställt en fråga till regionförbundets ordförande Arne Sandemo om Regionförbundet kan agera för att skapa möjligheter att snabbt få till stånd en centralt placerad modern trafikövningsplats och halkbana i Uppsala län så att vi kan öka trafiksäkerheten och nå nollvisionen.
Både körkortsaspiranter och yrkesförare får i dag åka långväga för att öva halkkörning.

Mycket bra fråga, tyckte många - hela höger-vänsterskalan var med på noterna, även KSO i Uppsala, som enligt väl underrättade källor lagt frågan om halkbana på is till 2015. Men nu hoppas jag att Regionförbundet tillsammans med Trafiksäkerhetsrådet sätter lite eld i baken på alla de intressenter som är viktiga för projektet. Helt uppenbart kan det finnas fler kommuner än Uppsala som har nytta av en modern trafikövningsplats.

Min kompis Johan sa igår, lite underfundigt: Dålig timing på den där interpellationen - nu är ju hela Uppsala en halkbana. Helt riktigt i och för sig, men det är mycket bättre att öva på halkbana än i trafiken, för trafiksäkerhetens skull. Och ingen kan ju klaga på aktualiteten.

Inga kommentarer: