onsdag, januari 06, 2010

Nyspråket i politiken

Moderat manipulation skrev Lena Andersson i DN just före julhelgen. En riktigt bra och välskriven artikel som bland annat handlar om ordens betydelse i politiken. Att säga ett och mena något annat har nästan blivit som ett signum för den moderatledda regeringen. Nu talar alltfler öppet om Schlingmanns ordlista, som ju faktiskt finns i tryck.

Det gäller att vara på sin vakt när nyspråket nu sprider sig och kolla vad som gömmer sig bakom orden.

På tisdag nästa vecka kommer jag att i egenskap av ledamot i Gatu- och trafiknämnden vara med på en uppdragsdialog inför kommande budgetarbete med fyra nämnder. Bland de fyra samtalsområden som är definierade är klimatfrågan en. Tydligt och klart. Men ett annat område är: "Hur anpassar nämnden sitt arbete till den ökade externa produktionen av kommunala tjänster?" Tycker ni inte, som jag, att den moderatledda Uppsalaalliansen skulle kunna skriva lite mer i klartext att man vill dra ner på den kommunala verksamheten och låta privata företag ta över och att de nu söker med ljus och lykta hur de kan gå vidare i sitt rent nyliberala värv?

1 kommentar:

Anonym sa...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!