måndag, februari 26, 2007

Grön Oscar

Enda fördelen med att ha influensa, hög feber och svårt att sova på nätterna är att man kan titta på Oscarsgalan. I år var den för första året grön och miljöanpassad. Al Gore vann med sin dokumentärfilm och talade om att på Oscars hemsida finns konkreta råd och tips - alla kan inte göra allt, men alla kan alltid göra något - som det heter.

Al Gore sa i sitt tacktal att det faktum att vi måste göra något åt klimathotet inte är en politisk, utan moralisk fråga. Här i Uppsala är det i allra högsta grad en realpolitisk fråga. Moderaten Liv Hahnes uttalanden gör mig mörkrädd - senast om varför hon ser till att ta bort målet om att UL ska köra med 50% bussar som går på biodrivmedel från 2011.

I kväll ska jag se på kommunfullmäktige från sjuksängen i den fantastiska Uppsalakanalen. Jag hoppas att Niclas Malmberg är hård i debatten mot Liv i trafikplansfrågan! Hon förtjänar inte annat - här passar det bra också att citera ett av råden som Oscarsgalan ger på sin hemsida: "Encourage community leaders to build bike lanes and sidewalks, as well as cycling and pedestrian-only streets."

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.