söndag, mars 18, 2007

Byn vann

Trots att det gröna laget från storstan ledde med 3-0 långt in i matchen så vann lantisarna från byn årets bandyfinal på Studenternas. Inte för att jag har något emot Edsbyn, men det borde varit Hammarby som skulle fått ta på sig guldhjälmarna. Det svider i hjärtat sa en överförfriskad stockholmare i myrtåget in mot stan efteråt.

Moderatledaren Gunnar Hedberg skrev förresten en dålig ledare i Siriusnytt. I Uppsala arbetar vi nu för att bandyn och andra arenasporter ska få bättre villkor. (Ja, drar man ner så kraftfullt på investeringsbudgeten mot vad oppositionen skulle ha satsat får man ju arbeta ganska mycket.)Dessutom skryter han med att det byggs rekordmånga lägenheter i Uppsala. (Tack för att han tackar oppositionen för förra mandatperiodens framgångar!). Sedan skriver han: "Vart man vänder sig kan man se vad som görs för att medborgarna och våra gäster lätt ska kunna ta sig fram och få service som efterfrågas". (Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta!) Sedan tipsar han besökarna att gå till sevärdheten Domkyrkan. (Bajenfans kanske får gå och be en bön om att det gröna laget ska få ta på sig guldhjälmarna nästa år. Fan trot om det hjälper...)

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Ingela sa...

Hej Maria! Struntar i bandyn, och ganska så mycket i kommunalpolitiken i Uppsala, men så kul att hitta igen dej bland bloggarna. (på nyligen) Så du har blivit pilitoker? Hur är det? Vårvinterhälsningar från Malå!

Ingela sa...

Vi har ju innebandy och utehockey. Sen finns det inte flera som kan bilda ett lag i ytterligare en sport...Välkommen på skidskola! Inte behöver du vänta till nästa vinter, det går nog att boka fram till 15:e april skulle jag tro. Jag behöver väl inte huka över dej? Det kanske finns stora såna där selar???