torsdag, mars 29, 2007

Tågcharter till Paris?

Jag läser att Fritidsresor börjat med tågcharter. Så civiliserat. Det får en att längta ut i världen... Varför inte till Paris?

Tvärtemot Uppsala så har staden Paris nyligen antagit en trafikplan som syftar till att kraftigt minska bilismen. Klimatpåverkande utsläpp ska minska med 60 procent fram till 2020. Parisarna ska lära sig att åka kollektivt, eller ta cykeln till jobbet. Flera nya spårvagnslinjer har byggts. Cyklar och bussar ges företräde. De väl trafikerade vägarna utmed kajerna ska bli mer tillgängliga för fotgängare. Parkeringarna blir dyrare för utsocknes, men billigare för stans egna invånare, för att de ska låta bilen stå.

I Uppsala har den moderatledda alliansen rivit upp klimatmålet, de vill öppna stängda gator för biltrafik, de har minskat investeringsbudgeten för cykelvägar, de höjer biljettpriserna i kollektivtrafiken och de vill skapa fler och billigare parkeringsplatser i gaturummet i centrala staden. Möt våren i Paris!

Andra bloggar om: , , ,
,

1 kommentar:

Johan sa...

På dsb.dk kan du hitta tågresa köpenhamn - paris från ca 1.500/person inkl. liggvagn. Ring inte SJ, då kostar det 4-faldigt.