måndag, maj 28, 2007

Märklig ickedebatt i Kommunfullmäktige

10 timmars debatt har avverkats i Uppsalas kommunfullmäktige idag. Vissa fullmäktigeledamöter ställer frågor till högeralliansens ansvariga kommunalråd - det är sällan de öht svarar, eller ens är med i debatten. Efter att ha debatterat trafikfrågor, miljö, bo- och bygg och investeringar i 3,5 h hade inte ett av de ansvariga kommunalråden, Cecilia Forss, varit uppe i talarstolen en enda gång. Jag förstår inte varför hon ska vara kommunalråd med det ansvarsområdet när hon vare sig är intresserad eller involverad?

En av debatterna handlade om de demokratiska formerna. Det hettade till när bristen på ledarskap i den politiska ledningen i GTN kom upp. Jag fick SMS från medborgare under debatten att jag har civilkurage. Sådant värmer. Kommunalrådet Leif Sanner stod för dagens personangrepp - på mig. OK - jag kan försvara mig - det är värre när alliansen är tysta (eller frånvarande) och inte säger någonting alls faktiskt...

Dagens bästa sms kom dock från en annan medborgare: "Kan du säga till politikern som sitter nästan bredvid dig: Flamingokvintetten har ringt och dom vill ha tillbaka sina scenkläder ;-)"

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul med SMS:et, vem var personen i kläderna? :)