tisdag, maj 22, 2007

Nytt liv


Vi har alla just gått igenom det, sa min granne E på väg hemåt från galaföreställningen på Vaksala torg, men det är med konsten man kan sätta fingret på vad som faktiskt har hänt. Våren.
Nytt liv. Våren är en ritual, som en dans. En dans som går att se också i morgon och på torsdag. Seniorer, barn och djur(!). Bland annat var en tant med en knähund från min gata med! Japanskt och västerländskt i en musikalisk crossover. Och så citat av Carl von. Bäst var kanske 6-årsgluttarna som sjöng slutsången att de är som blommor och att man ska låta dem växa och liksom inte hugga ner dom. Eller kanske ännu bättre när Claes Pile gick fram med sin alldeles nyfödde son Vidar efteråt, lyfte honom framför scenen och ropade ut Nytt Liv.
Mariette Manktelow grät glädjetårar fast ryktet gick att man inte lyckats sälja så många biljetter utan att de flesta delats ut gratis. Jag lyckades i alla fall köpa en biljett - men det kanske skulle underlättat om en biljettkur ställts utanför scenen och bemannats med personal som sålt biljetter hela dagen. Men det här med information och försäljning kanske inte är Linnéjubileets bästa gren. Hoppas förstås att jag har fel på den punkten.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: