fredag, september 19, 2008

Dålig timing och usel logik

Det var ju ganska kul när Fredrik Reinfeldt entrade talarstolen sisådär 10 minuter för tidigt och där stod han och försökte finna sig på riksdagens öppnande. Men det är talande. För regeringens politik kännetecknas av dålig timing, eller tajmning som det heter på svenska.

Jag var där.

Regeringsförklaringen var verkligen innehållslös. Inga nyheter alls. Något litet besked om könsneutrala äktenskap skulle väl regeringen kunnat överraska oss med.

Naturvårdsverket uppmärksammade i sitt nyhetsbrev att regeringsförklaringen innehöll några meningar om klimatet (dock inte någon annan miljöfråga). Men jag undrar om inte regeringen är ute på hal is när informationen förvirrar? Reinfeldt sa så här:
”Klimatförändringarna påverkar världens fattiga människor hårdast. Mot den bakgrunden gör regeringen en särskild klimatsatsning i biståndet för att på ett effektivt sätt bidra till ett långsiktigt arbete mot klimatförändringar och deras effekter i världens fattiga länder.”
Det är ju för att klimatförändringarna slår hårdast i länder i syd som det är vi i nord som ska minska våra utsläpp. De resonerar som om det är ett lokalt utsläpp som ska begränsas. Jag har inget emot att vi också satsar på biståndet, men ska utsläppen dras ner så är det i den rika delen av världen de mesta insatserna måste göras. Lura inte i folk och er själva annat, snälla regeringen.

Inga kommentarer: