torsdag, december 16, 2010

Gränby arena stoppades i rätten

Arenafrågan blev en valfråga. Alliansen gjorde den till det. De hetsade fram ett beslut som byggde på osäkra analyser. Cecilia Forss och Stefan Hanna var kaxigast i debatten då i september. Miljöpartiet var hela tiden kritiska till att upplägget kunde strida mot lagen, men det var förståss svårt att göra de aspekterna till en fråga som engagerade merparten av uppsalaborna.

Marcus Norlin mfl uppsalabor överklagade och fick rätt. Samma argument som vi lyfte i debatten om arenan i kommunfullmäktige är det som det nu faller på. Jag uttalar mig här och här. UNT har den lite märkliga rubriken att jag inte är skadeglad, och det framgår inte av artikeln vad det bygger på. Journalisten frågade mig säger du: "Vad var det jag sa". Nej, svarade jag då, jag är inte skadeglad, utan jag säger "Det var det vi sa."

Jag är förståss glad att Mohamad Hassan säger till UNT att vi måste tänka om. Tillsammans med Folkpartiet kan jag mycket väl tänka mig att oppositionen kan driva på för att göra en riktig omstart för arenafrågorna. På nyhetskanalen finns domen att ladda ner också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heder åt folkpartipolitikern Eva Edwardsson som vågade stå emot den stenhhårda partipiskan inom Alliansen och säga det som varje normalbegåvad medborgare intuitivt begriper.

Maria Gardfjell sa...

Håller med om att Eva Edwardsson varit bra. /Maria