onsdag, november 18, 2009

Desinformation är inte en bra debattmetod

Med rubriken "MP röstade ja till Ärna" i UNT försöker de borgerliga partierna förvirra debatten. Osannolikt fjantigt.
Varför redovisar de inte öppet exakt vad det var för beslut som togs i Kommunstyrelsen 2005 istället? Jag är idel öra. Var det verkligen ett beslut för att tillåta civilflyg på Ärna? Låt höra!

De är uppenbart så skakade av att ha fått kritik av professor emeritus Lars Rudebeck att de inte längre har någon sans i sin argumentation. Den kritiken såg till att ta, må jag säga.

Jag ser faktiskt fram emot att gå in i det där getingboet, bland denna samling av kommunalråd, och jag kommer att verka för att höja nivån i diskussionerna utan att de för den skull blir tråkiga. Det är för mycket sandlåda och personangrepp nu.

Det är väl känt att Martin Wisell är Uppsala-kd-isarnas miljöalibi. Han är ofta rätt grön och uppfattas också som det av många miljöintresserade i Uppsala. Men visst är det väl ett dilemma för KD att både försöka ståta med sin "ljusgröna" man - samtidigt som denne man får låta bli att gå på möten för att inte riskera att rösta mot tex flygplatsen på Ärna. Det har inget med årsmötesbeslut i KD att göra - det har med förtroende att göra. Det kanske är något som de borgerliga partierna borde förstå nu när valrörelsen närmar sig med stormsteg.

För att ingen ska vara osäker på vad MP tycker i Ärna-frågan: Vi kommer att rösta emot varje gång frågan kommer upp. Ska Uppsala kommun förespråka att en civilflygplats anläggs på Ärna. Svaret är nej.

Inga kommentarer: