torsdag, november 26, 2009

Fallet Karolina Hilding

Folkpartiets kommunalråd i Uppsala Karolina Hilding fick inte fortsatt förtroende av medlemmarna i Folkpartiet, placerades längre ner på FP-listan och hoppade därför av kommunpolitiken förra veckan. Som kvinnlig politiker så känner jag med Karolina, utan att göra någon som helst värdering om hennes kvaliteter som politiker. Provval och interna processer i ett parti kan utvecklas till en röra av fin demokrati och tjyv- och rackarspel. Det är ju inte så konstigt - det handlar om makt. När det är som värst är TV-programmet Robinson rena barnleken jämförelsevis.

Visst är det intressant att diskutera kvinnors villkor i politiken och andra frågor som känns aktuella. Men det intressanta med fallet Karolina Hilding är ändå att ett kommunalråd i majoritet får sluta. Det visar faktiskt att inte ens ett av de större borgerliga partierna ger den borgerliga alliansen i Uppsala godkänt.

Nu behövs maktskifte - vi rödgröna är beredda att ta över. Ikväll jobbar vi ihop oss om gemensamma ställningstaganden vad gäller kommunens översiktsplanering.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: