lördag, november 21, 2009

Grattis Gunnar!


Det är alltid roligt när det går bra för ens vänner. I går blev min kompis Gunnar Rundgren hedersdoktor på ett universitet i Uganda. Exakta motiveringen känner jag inte till, men det har med all sannolikhet att göra med att Gunnar så frikostigt delat med sig av alla sina kunskaper om ekologisk odling, certifiering och hur man får verksamheter att blomstra.

Gunnar är den allvarlige optimisten. Han är professorssonen som blev bonde och bonden som fick tunga poster som ledare och rådgivare i stora internationella organisationer. Han är inte bara kunnig, han har vett att använda kunskaperna också. Han är verkligen förtjänt att bli med hatt.

Hedersdoktorerna flockar sig liksom i bekantskapskretsen. När vännen Fredrik Sjöberg blev hedersdoktor på SLU bara för någon månad sedan höll han en underhållande föreläsning med titeln: Bidrag till kännedomen om den akademiska felparkeringens konst. Fredrik sa då att bli hedersdoktor - det är att få åtnjuta en slags akademisk immunitet, ungefär som en diplomat.

För Gunnar tror jag att det blir utmärkt.

Grattis!

Inga kommentarer: